Sport og friluftsliv

Brug tiden på kerneforretningen og ikke IT drift


Der er rigtig mange virksomheder der bruger uforholdsmæssigt mange ressourcer på at drive deres interne IT. Og med ressourcer menes både penge og ikke mindst tid. Og tid er en af de største omkostninger de fleste virksomheder har i dag. En oplagt løsning er hosting af it hvor man lægger driften delt eller delvist ud til en partner, der så varetager den fremtidige drift. Hosting kan gøres på flere planer og i varierende omfang, så man kan selv vælge hvad man ønsker at lægge ud til andre og hvad man vil fortsætte med at have inhouse.

Næsten alle har i dag som minimum en online backup af deres data. Enten som den eneste backup, men ellers som supplement til en intern backup. Fordelene ved online backup er flere, men de primære er at der løbende laves en validering af at ens backup rent faktisk fungerer. Rigtig mange virksomheder har taget backup i årevis, uden at tjekke denne, og først når man skulle bruge den, har man så konstateret at den ikke virkede. En anden umiddelbar fordel er at backuppen på denne måde lægges udenfor virksomhedens domicil. Dermed bliver den ikke ødelagt sammen med serverne, hverken af en brand eller af vandskader.

Det er dyrt at købe nye servere hele tiden, og som alle ved så skal servere hele tiden overvåges og vedligeholdes og ikke mindst opgraderes. Hvis man derimod vælger en hosting eller it outsourcing løsning, så betaler man for at bruge den datakraft som man har behov for og skal ikke bekymre sig om at holde øje med de fysiske servere. På den måde vil man kunne undvære de fleste af de dyre interne it medarbejdere, og kan i stedet koncentrere sig om at drive og udvikle sin kerneforretning og tjene nogen penge, hvis dette er formålet. Men det kan jo ligeså godt være en offentlig virksomhed eller en velgørende organisation eller helt andre der ønsker at fralægge sig den daglige it drift

Måske du også synes om