Elektronik

Det gode billede, uanset hvor man befinder sig

Et billede siger mere end tusinde ord. Dette er en meget kendt frase, som rigtig mange fotografer lever efter. Man kan få flere udtryk og følelser ind i et billede, end det almene menneske egentlig tror. Hvis man søger efter en bestemt person, et sted, eller en eller anden form for begivenhed på google, så vil man altid kunne finde billeder af dette. Google billedet her bliver linket til den tekst man skriver, og hermed popper den op hvis man bare trykker på “billeder” inde på google. Flere fotografer er faktisk hermed en form for Google Fotograf. Man arbejder jo egentlig ikke som en Google Fotograf – det kan være man bare er en helt almindelig person, som bare har lagt nogle billeder på nettet. Google opfanger dog disse billeder, og hermed har man muligheden for at havne på Google’s billedevisning. Her kan man sige at man indirekte hjælper google med at linke flere søgninger sammen, uanset om det er bevidst eller ej.
Men som sagt har et billede mange funktioner, men fotografen kan også vælge at tage billeder med forskellige metoder.

Panorama: den perfekte metode til landskaber eller byer

Hvis man som fotograf gerne vil have alt naturen eller bybilledet med sig i ét, så er et Panorama billede rigtig god. Et Panorama billede kan man anvende på mange locations, det kan være alt fra et Panorama i Kolding til et Panorama i regnskoven i Asien. Uanset hvor man vælger at bruge det, så har et Panorama billede nemlig den samme funktion. Man tager flere billeder, som man kan ligge sammen således at de billeder man har taget ser sammenhængende ud.


Hermed kan i praksis få hele 360 grader af billedet med, det vil sige man kan få alt rundt omkring en med. Dette er som sagt en teknik der er specielt god når man skal vise omgivelserne omkring én, eftersom man kan få alt med i ét billede.

Måske du også synes om