Ukategoriseret

Effektiv kommunikation er kompleks


For at personlig kommunikation kan blive effektiv og hjælpe os til at opnå de resultater og det udbytte som vi ønsker, så er det vigtigt at der en hel række af forhold som vi er bevidste om når vi kommunikerer. For at blive dygtig til personlig kommunikation så er det nødvendigt at man øver sig, ligesom i alle andre forhold i øvrigt.

Noget af det man skal tage hensyn til når man kommunikerer med andre mennesker er hvordan kommunikationen foregår, er der tale om et ansigt til ansigt møde, eller snakker man i telefon sammen, eller skriver man måske sammen via enten sms eller mail eller lignende. Dette er så forskellige medier at man er nødt til at tage højde for det. Andre ting der er vigtige i selve processen er forhold som stemmeføring, ordvalg, timing, og tempo og ikke mindst ens kropssprog. Der er mange der tror at bare argumenterne er i orden, så er det ligegyldigt med resten. Men dette er lodret forkert, for rent faktisk så betyder kropssproget næsten firs procent af hvordan modtageren opfatter det afsendte budskab. Og helt grundlæggende så er formålet med personlig kommunikation vel at man ønsker at en eller anden skal FORSTÅ det man siger og mener?


Siden firserne har der været meget fokus på at skabe det hele menneske,og ikke mindst blandt ledere har dette været vigtigt. Derfor er lederudvikling blevet en grundpille i mange virksomheders organisationsudvikling, for uden dygtige ledere der er helstøbte mennesker, så dur det bare ikke i vore dage. Der er rigtig mange forskellige værktøjer og teorier, men en af de meget anerkendte er NLP som også er en af hjørnestenene ved NLP – Humi.dk. Da NLP først blev introduceret blev det af mange betragtet som noget underligt hippie værk, men de tider er for længst forbi. I dag er NLP bredt anerkendt som et uhyre effektivt og kraftfuldt værktøj der giver hurtige og præcise resultater.

Måske du også synes om