Friværdi

Står du og vil låne penge? Så burde du overveje at læse mere om hvad en friværdi er. Her kan der nemlig være mange fordele for dig som husejer. Så fremfor at skyde til et realkreditlån, så læs med her, og bliv klogere på hvad en friværdi er og hvorfor det er en god løsning.

Friværdi er et udtryk der definerer det beløb ens bolig kan have – hvis den er mere værd end det beløb man skylder i den. Det er altså de penge du ville få i hånden, hvis du solgte din bolig nu og her. Står du i den gode situation og har mulighed for at kunne optage et lån i din friværdi, så er der gode muligheder for at optage et billigt lån.

Du beregner din friværdi ved at kende din retsgæld og markedsværdien af din bolig. Det betyder også at friværdien hele tiden ændrer sig, da den afhænger af boligmarkedet. Dvs. desto højere salgspris for din bolig, desto højere friværdi. Men det kan selvfølgelig også gå den anden vej. Mangler du at få konkrete tal på din boligs markedsværdi, så kontakt din lokale ejendomsmægler, så han/hun kan komme med en vurdering. Der er mange ting du skal vide omkring hvad friværdi er, det kan du læse meget mere om her: hvad er friværdi

Som med alle former for lån, så kræver det at man sætter sig nøje ind i tingene først. Derfor anbefaler vi at du læser ovenstående link grundigt og opsøger råd og vejledning inden du beslutter dig.