Hus og have

Gå ikke over sporet, der kommer hund

I Odense hvor jeg bor, er meget af byen gravet op. Der er vejarbejde en masse, og det skyldes især den kommende letbane, som en tidligere borgmester syntes, var en idé af dimensioner, som odenseanerne skulle have. Og hvorfor? Tillader jeg mig at spørge. Byen er ikke større, end at man kan nå fra den ene ende af postnummergrænsen til den anden med bil, bus eller sågar cykel. Der er ikke, så vidt jeg er orienteret, overbefolket i busserne, vejene er ikke, som vi ser det i København, totalt fyldte af biler. Heller ikke selvom det er i myldretrafikken.

Det der i stedet har givet anledning til kaos i trafikken er til gengæld alt det vejarbejde, som letbanen fører med sig. Fra den ene dag til den anden kan der være spærret i en eller begge retninger, således man som bilist må finde alternative ruter. Og jeg som cykler mere, end jeg kører bil, har intet at klage sig over, da jeg til hverdag transportere mig med cykel. Det er lige ved, at man skal finde omveje for at gå tur med sin hund.

Måske du også synes om