Computer og IT

Kassererens primære opgave

Hvis man er medlem i en eller anden frivillig forening så har man formentlig på et tidspunkt deltaget i den årlige generalforsamling i foreningen. PÅ generalforsamlingen bliver man blandt meget andet præsenteret af kassereren for det årlige foreningsregnskab. Hvis kassereren er bare lidt heldig har vedkommende kunnet køre videre med et allerede eksisterende regnskabssystem, men langt oftere er et foreningsregnskab noget der er kørt enten på papirer med en masse mere eller mindre strukturerede bilag, som er blevet godkendt af foreningens valgte revisor lige op til generalforsamlingen.
Heldigvis for de fleste kassererer så er det i dag mere normen at man fører regnskabet i et regneark, oftest i excel og på den måde er det hele blevet lidt lettere at holde styr på, men der skal stadig printes et regnskab som skal gennemgås manuelt med revisoren på et tidspunkt.

Helt ny muligheder omkring vedligeholdelse af sit foreningsregnskab

Heldigvis er der nu nogen fremsynede IT leverandører der tilbyder adgang til et online regnskabsprogram. Med et online regnskabsprogram, kan man løbende ajourføre sitForeningsregnskab og på den måde undgå at skulle sidde og bogføre en masse bilag i dagene op til generalforsamlingen. Hvis man vælger et godt og professionelt online regnskabsprogram har man også mulighed for at give andre adgang til at se løbende status på hvordan det går med økonomien, det kan for eksempel være foreningens formand, eller det kan være revisoren der får en sådan adgang og dermed kan hun selv bestemme hvornår hun vil revidere, og forhåbentlig godkende foreningens årsregnskab. En anden fordel ved at opgradere sit regnskabssystem til et online regnskabsprogram, er at man får en langt højere sikkerhed, idet et online regnskabsprogram ligger placeret hos it leverandøren og dermed bliver der lavet løbende backup af det hele og på den måde mister man ikke sine data hvis ens egen computer går i stykker.

Måske du også synes om