Sport og friluftsliv

Møbler kan leve længe hvis de plejes omhyggeligt


Hvis man er så heldig at man har fundet en stol der passer perfekt til en, så handler det om at passe godt på den. Det behøver ikke kun at være de dyre designklassikere man passer godt på. Selv en eller anden tilfældig gammel læderstol, som man bare sidder rigtig godt i, eller som passer perfekt ind i ens hjem og indretning kan leve i mange år hvis den får jævnlig læderpleje og måske en ompolstring når den bliver for flad og hård at sidde i. Selvfølgelig skal man også passe godt på de dyre møbler og ind i mellem kan man være heldig at finde et billigt eksemplar i den blå avis eller i en genbrugsbutik. Ofte er disse eksemplarer dog så mishandlede at man næsten opgiver på forhånd at redde dem, men det er her der kan være gode penge at tjene, eller man kan få et møbel som man ellers ikke ville have råd til at købe.

Der er en del man selv kan gøre når det handler om farvning af læder og den løbende læderpleje kan man naturligvis også selv stå for at gøre, men hvis man finder en lænestol eller en gammel sofa som virkelig trænger til en omgang, så skal man konsultere en fagmand der kan udføre møbelpolstring til god priser for dette skal gøres ordentligt, hvis man vil have fuld glæde af møblet i årene fremover. Og ikke mindst hvis man engang vil sælge møblet videre for at tjene en skilling, er det vigtigt at arbejdet er udført korrekt.

Der er rigtig meget man selv kan gøre for at redde et gammelt møbel. Ofte vil en grundig omgang rengøring med vand og sæbe få møblet træ til at fremstå næsten som nyt og tilføre træet en glød man ikke anede var der. Hvis læderet er meget slidt eller hvis det har en forkert farve eller nuance, er det måske nødvendigt med en farvning af læder delene, men hold jer til de originale farver som designeren brugte, mens en ompolstring sjældent er noget der lykkes ret godt for amatører.

Måske du også synes om